A kép nem elérhető
Slider
A kép nem elérhető
Slider

Üdvözöllek benneteket kedves leendő házasok!

A nevem Mónos Zsolt. Ceremóniamesterként több mint 10 éve segítek az ifjú pároknak esküvőjüket feledhetetlenné tenni. Ebben segítségemre van a hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalatom, jó emberismerő képességem, rugalmas hozzáállásom és a szolgáltatókkal (vendéglátóhelyek, zenekarok, dj-k, videós, fotós, stb.) kialakult széleskörű ismertségem. (sok helyen már-már baráti viszonyom, mivel a jó csapatmunka ebben a szakmában kiemelten fontos.)

Tartsatok velem, ha érdekel benneteket, miként tudom a Nagy napotokat gondtalanná varázsolni.

A Ti feladatotok, hogy élvezzétek a pillanatot, hiszen az csak egyszer adatik meg...

Mit csinál egy jó ceremóniamester?

A ceremóniamester legfontosabb feladata, hogy az ifjú pár válláról levegye az irányítással, szervezéssel kapcsolatos feladatok terhét, hogy ők 100%-ban vendégeikkel és saját ünnepük megélésével foglalkozhassanak. Ha nincs egy ember, aki ezt elvégzi, akkor a pár energiáját az esküvői feladatok sokasága emészti fel, és ez az egész napra rányomja a bélyegét.

Egy jó ceremóniamester általában a háttérből irányít, miközben az események középpontjába mindig a párt helyezi. Határozott és magabiztos, de nem feltűnősködik, nem mond minden egyes megszólaláskor népies rigmusokat, hisz nem azért hívják az esküvőre, hogy ő legyen az este főszereplője. A násznépet mindig a megfelelő időben tájékoztatja a várható eseményekről, ugyanakkor magabiztosan kezeli le az esetlegesen felmerülő nem várt eseményeket is. Humoros, de megfelelő alázattal van a vendégek és a szolgáltatók felé.

A jó ceremóniamester az esküvőn mindig elérhető és mindenhol ott van, ahol szükség van rá, de legtöbbször láthatatlan. (főleg, ha a bulié a főszerep!)

Ez jó ceremóniamester profi módon összehangolja és irányítja az esküvőn dolgozó szolgáltatók (felszolgálók, zenekar, fotós, videós) munkáját, az ifjú pár előzetes igényeinek figyelembevételével.

A 3 legfontosabb dolog, amire egy ceremóniamesternek figyelnie kell:

1
Az ifjú pár kéréseinek és elképzeléseinek maradéktalan kielégítése, mivel ez a nap csak Rólatok és nem másról szól. Minden esetben felkészülök a megbeszélt forgatókönyvből, de akkor sem lepődöm meg, ha bármilyen okból rögtönöznöm kell.
2
Koordinálja és tájékoztatja a násznépet (kellő udvariassággal és empátiával) az első találkozási ponttól az elköszönés pillanatáig, hiszen a násznépben lévő személyek többsége bizonyára nem rutinos lagziba járó ember, és nem tudja azt sem, hogy Ti hogyan terveztétek az esküvőtök forgatókönyvét.
3
A rendezvény idején a szolgáltatókkal folyamatosan tartja a kapcsolatot, összehangolja munkájukat. Amennyiben az ifjú pár igényli, a lakodalom előtt is egyeztet velük. Fontos dolog, hogy mindez a háttérben történjen, az ifjú pár pedig csak azt vegye észre, hogy minden gördülékenyen zajlik.

A legszebb napotok olyan legyen, amilyennek megálmodtátok...

Ismerjük meg egymást!

Ha ti is hasonlóképpen gondoljátok az esküvőtök irányítását, akkor vegyétek fel velem a kapcsolatot, és írjátok meg, mikor és hol tervezitek megtartani életetek legszebb napját.

Ha a kiszemelt időpont nálam is szabad, azt telefonon vagy emailben visszajelzem nektek. Ezek után egy személyes találkozót szoktam javasolni, ahol a bennetek felmerült kérdéseket maradéktalanul meg tudjuk beszélni. Itt ismerjük meg egymást, és remélhetőleg itt alakul ki az a kölcsönös szimpátia, ami elengedhetetlen a jó döntés meghozatalához. Hiszen lássuk be őszintén, a ceremóniamester választás egy bizalmi kérdés.

Fontos, hogy olyan kapcsolatot tudjak kialakítani Veletek, mintha már sok-sok éve ismernénk egymást, és úgy kérjetek fel az esküvőtökre, mintha egy családtagot vagy barátot kérnétek meg a lagzi levezetésére.

Itt jegyezném meg, hogy sokan úgy gondolják, hogy az az ismerős, aki már egyszer látott egy vőfélyt vagy ceremóniamestert, biztosan el tudja látni ezt a feladatot, hiszen csak néha beszélni kell egy keveset. Ez az első pont, amiről lebeszélnélek benneteket, hiszen a ceremóniamesteri szakmában nagyon sokat számít az esküvői  rutin, és egy családtag ezzel nagy valószínűséggel nem rendelkezik.

A személyes megbeszélés végére valószínűleg el tudjátok majd dönteni, hogy amit ajánlok nektek az az elképzeléseiteknek megfelelő-e.

Amennyiben rám esik a választásotok, ettől kezdődően bármilyen kérdésetek merülne fel a szervezéssel kapcsolatban, igyekszem segítséget nyújtani. Legyen az akár az ültetési rend megfelelő kialakítása, a nagy nap menetrendjének megtervezése vagy akár a megfelelő szolgáltatók kiválasztása.

Ajánlatkérés

Ajánlatkéréssel kapcsolatban kérlek írj nekem a ceremonos@gmail.com email címre, vagy keress a +36 30 298 6029-es telefonszámon!

Gyakran feltett kérdések

Mikor kell téged foglalni és hányszor találkozunk?
Amikor a párok eldöntötték, hogy összekötik életüket, és a gondolat már cselekvésbe is átmegy, azonnal meg kell keresni a megfelelő szolgáltatói csapatot, és a lehető leghamarabb foglalni kell. Nincs korán az akár egy évvel a lagzi előtti foglalási időpont sem, hiszen azok a szolgáltatók, akik keresettek a szakmában, hamar elkelnek. Általában kétszer szoktam találkozni a párokkal, de amikor kérdőjelek merülnek fel bennük hívnak, és én ott termek, hogy a segítségükre legyek.
Tudsz-e más szolgáltatókat ajánlani?
Természetesen tudok más szolgáltatókat is ajánlani, és akiket ajánlok, azok munkájáért maximális felelőséget is vállalok! Őket megtalálhatjátok a Partnereim résznél.
Hétköznapi esküvőről mi a véleményed?
Természetesen lehet hétköznap is az esküvő. (pl. pénteken) Tudnotok kell, hogy sok szolgáltató kedvezményekkel kedveskedik a pároknak, ha hétköznapról van szó, valamint a leendő násznépeteknek is több ideje marad “regenerálódásra”, az esküvőt követő buli után.
Szórjunk-e rizst vagy szirmot?
A fotókon nagyon jól mutat az ilyesmi, de azt tudnotok kell (főleg a rizs esetében), hogy roppant kellemetlen a menyszonyokra nézve, hiszen bele megy a hajba ill. egyéb helyre, és nagyon szúr, bök. A vőlegény öltönyén pedig nyomot hagy a rizs por. A szirom megfelelő választás lehetne, de azt általában nem nagyon engedik a templomban szórni. Ha megengeditek, hogy ajánljak valamit, akkor én a buborékfújást javasolnám! Nem hagy nyomot a ruhákon, nem szúr, nem bök és mindenki nagyon élvezi. (akár a kisgyermekek is!). Nem utolsó szempont az sem, hogy szép fotók készülnek róla. 
Csináljunk ülésrendet? Mire figyeljünk?
Mindenképpen kell ülésrend. Nekem az a tapasztalatom, jó ha vegyesen ülteti az ifjú pár a násznépet, mivel így nem kell annyira a”klikkedeséstől” tartani. Persze ez nem azt jelenti, hogy a barátokat feltétlenül külön ültessük, hanem próbáljunk meg arra törekedni, hogy mindenki a megfelelő asztal társakat kapa maga mellé.
Nyitótáncot érdemes tartani?
Igen, nyitótáncot minden esetben érdemes tartani, mivel ezzel veszi hivatalosan kezdetét a buli. Azt, hogy a tánc milyen legyen, már ti döntsétek el, hiszen nektek kell erre megfelelő időt, és energiát fordítani. Lehet egy begyakorolt tánc, vagy egy sima lassú dal is.
Probléma, ha nem tudunk személyesen találkozni?
Problémát nem jelent, ha nem tudunk a foglaláskor személyesen találkozni, mivel akár Skype-on, vagy messangeren keresztül is áthidalható a köztünk lévő távolság. Ez általában így működik a külföldön élő párok esetében. Persze ha megoldható, mindenképp javaslom a személyes találkozást.
Tartasz-e játékokat?
Játékokat csakis abban az esetben tartok, ha arra külön igény merülne fel a pár részéről, hiszen nem célom ellopni a show-t. Csakis olyan játékot szoktam tartani, amit a párral előtte egyeztetünk. Nem szabad őket kellemetlen helyzetbe hozni egy olyan játékkal, ami kívül esik a komfortzónájukon. Általában azt tartom jó játéknak, amiben a párral közösen a násznép is szerepet kap.
Mikor jöjjön a menyasszonyi torta?
A menyasszonyi tortáról tudnotok kell, hogy az a sütemények királynője, és természetesen, igen fontos esemény a behozatala, és a felvágása. Általában a lagzi menete alatt kb. 22:00-23:00 között kerül felszolgálásra. Azért ez az időpont, mert eddigre a vendégek ki lesznek éhezve az igen várt finomsága, és legalább a zenészek is tudnak egy kicsit szusszani a következő táncos blokk előtt.
Zenekart vagy DJ-t hívjunk?
Ezt minden esetben a pár ízlése dönti el. Mindkét választás jó lehet, és a lakodalmas világban is van létjogosultsága a DJ-nek (amennyiben az felkészült!) Véleményem szerint azonban az élőzenének - ha az megfelelő bandától szól - nemigen van párja...
A menyasszonyi csokrot kell eldobni?
Vannak olyan menyasszonyok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a menyasszonyi csokor náluk maradjon. Persze vannak olyanok is, akik nem. Nincs kötelező protokoll a csokor eldobására, ez attól függ, hogy a menyasszony mit szeretne emlékül adni a barátnőinek. Lehet ez a csokor a menyasszonyi illetve az un. dobó csokor is. Amennyiben a dobó csokorra esik a válásztásotok, úgy azt lehet akár több kisebb bokrétából össze kötni egy nagyobb csokorrá, és azt dobni a barátnőknek úgy, hogy több, kisebb csokorrá hulljon szét. Ez ok a derűre és egyszerre több barátnő is tud örülni.:)
Menyasszony vagy menyecsketánc legyen?
Jó, ha valamelyik tánc megvalósúl a lagziban, sőt, a násznépünk - kis túlzással - el is várja ezt az eseményt. A tánc előtt előzetesen felvezetem, miről szól az este ezen szakasza, és így tudni fogják azt is, hova tegyék az ifjúpárnak szánt “ajándékot”. Persze ha ti úgy szeretnétek, természetesen elhagyható... Az, hogy melyik ruhában táncolja végig az újasszony a táncot, azt kizárólag ő dönti el, erre protokolláris szabály nincs. Amelyik kényelmesebb vagy elegánsabb számára.
A nap forgatókönyvét érdemes elküdeni a vendégeknek?
Nekem az a véleményem, hogy a vendégek csak meghívót kapják meg. Semmi szükség arra, hogy részletekbe menően ismertessük velük, mi és mikor következik. A menetrendet kizárólag a szolgáltató csapat kapja meg,  mivel rájuk tartozik.
Legyen-e menyasszonyrablás?
Nekem az a véleményem, ha nem muszáj, nem kell erőltetni, de mindig akadnak “okos”, és természetesen “józan” barátok akik általában keresztülhúzzák ezt. Amennyiben a pár nem zárkózik el kategórikusan a rablástól, úgy mehet a dolog, de csakis akkor van értelme, ha belátják a barátok, hogy nekünk a buli ott van ahol a vendégeink vannak. Nincs autózás ill. más szórakozóhelyekre szállítás, mert ezzel könnyen búcsút mondhatunk a bulinak. Házon belül ha elrejtik a menyasszonyt, és kb öt perc alatt visszahozzák, akkor még hozzá is tesz a lagzink hangulatához az utána való kis bohóckodás. (amit a férj csinál a párja kezéért.:)
Meddig maradsz az esküvőn?
Mindíg a szükséges ideig, de általában 01:00-02:00 óra között jön el az az idő, amikorra minden “hivatalos formaság” lezajlik a lagziban. Ezt követően, aki menni akar az menni fog, aki pedig maradni... na Ők a haverok, buli, fanta...
Kell e pohárköszöntő? Ki mondja?
A pohárköszöntő egy fontos dolog, szerintem minden képpen kell tartani. Azt tudni kell, hogy egy esküvői vacsora alkalmával elég nagy nyomás van a páron, nagy a megfelelni vágyás és az izgulási faktor. Nem biztos, hogy mindenki rá van készülve egy beszédre. Ha nem az ifjú pár, akkor mondhatja azt valamelyik örömszülő, vagy barát is. Azonban ha senki nem kíván szerepelni, az esetben én mondok egy szép pohárköszöntőt.

Partnereim

Zenekarok:

Lecsó zenekar

06 20 940 1909
http://www.lecsozenekar.hu/

Avanti zenekar

06 30 579 7088
http://www.avantizenekar.hu/

J.A.M. Showband

http://www.jamshowband.hu/

Éttermek:

Vénusz panzió Tác

06 30 937 0203
http://venuszpanziotac.hu/

Gémeskút étterem Sukoró

06 22 476 079
http://gemeskut.hu/

Videó:

Evideo

06 30 939 1607
http://www.evideo.hu/

Ceremóniafilm

06 20 351 1691
Facebook oldal

Fotó:

Németh Tamás

06 20 229 0229
http://nemethtamas.hu/

Kővári stúdió

+36 30 841 9009
http://www.kovaristudio.hu/

Müller-Gányási Dániel

06 70 385 1281
http://www.danielphoto.hu

Munka közben...